جمعه 23 شهریور 1403

بیست و دومین دوره کنگره ملی پرسش مهر ریاست جمهوری

 

موضوع جشنواره: ایران قوی

  1. ایران قوی چه ویژگی هایی دارد ؟
  2. نقش شما دانش آموزان در شکل گیری ایران قوی چیست ؟

بخش ویژه: جایزه ملی دانش آموز شهید علی لندی

مخاطبین: دانش آموزان دختر و پسر همه دوره های تحصیلی و دانش آموزان مدارس ایرانی خارج از کشور

رشته ها و قالب‌های جشنواره:

فرهنگی:

    • ادبی:  شعر ،داستان کوتاه
    • رسانه و فضای مجازی:  وب نوشت، ویدئوکست
  1. هنری:
    • هنرهای تجسمی: پوستر، عکاسی، تصویر سازی، طراحی، نقاشی(آبرنگ و رنگ روغن)، خوشنویسی نستعلیق
    • هنرهای نمایشی و فیلم کوتاه: فیلم کوتاه(مستند ،داستانی،پویا نمایی ، نماهنگ )، استنداپ کمدی
    • هنرهای آوایی: سرود همگانی
  2. رشته و گرایش های میان رشته ای:
    • سخنوری
    • بخش ویژه “سخنی با رئیس جمهور”

مهلت ارسال آثار: تا 30 آذر ماه 1400

نحوه ارسال آثار: از طریق مناطق و شهرستان ها

سامانه ثبت نام جشنواره: سامانه همگام

ارتباط با دبیرخانه: ‌از طریق مناطق و شهرستان ها

 

براساس مصوبه شماره 722 تاریخ 1384/01/23شورای عالی آموزش و پرورش با موضوع تاکید بر استمرار اجرای پرسش مهر ریاست جمهوری و با هدف پرورش روحیه مشارکت جویی ، پرسشگری و ایجاد روحیه اعتماد به نفس و خودباوری ،شیوه نامه اجرایی بیست و دومین فراخوان ملی پرسش مهر برای برگزاری در سطح دانش آموزان سراسر کشور و مدارس ایرانی خارج از کشور به شرح زیر اعلام می شود.

 

ضوابط و شرايط برگزاری:

الف) مخاطبين :

  • دانش آموزان دختر و پسر همه دوره های تحصيلی
  • دانش آموزان مدارس ايرانی خارج از كشور

تذكر كليه دانش آموزان متوسطه دوم، از سطح مدرسه تا كشور و ساير مخاطبین حداكثر تا سطح استان شركت مي نمايند. (برابر جدول شماره 2)

 

ب) عناوين و رشته های مسابقه:

1-فرهنگي:

  • ادبی: شعر، داستان كوتاه
  • رسانه و فضای مجازی: وب نوشت، ويدئوكست

2-هنری:

  • هنرهای تجسمی: پوستر، عکاسی، تصويرسازی، طراحی، نقاشی (آبرنک و رنگ روغن)، خوشنويسی نستعليق
  • هنرهای نمايشی و فيلم كوتاه: فيلم كوتاه (مستند، داستانی، پويانمايی، نماهنگ)، استندآپ كمدی
  • هنرهای آوايی: سرود همگانی

با توجه به سرعت واكسيناسيون و بازگشايی حضوری مدارس در پاييز سال جاری این بخش در جشنواره امسال برگزار مي شود.

رعايت پروتکل های بهداشتی در این بخش ضروری است و در صورتی كه طی سال تحصيلی و برابر تقويم زمانی جشنواره، شرايط استان يا شهرستانی به حالت قرمر تغيير كند و امکان تشکيل گروه های سرود همگانی در مدرسه نباشد اقدام به اجرای سرود همگانی ممنوع است.

3-رشته و گرايش های ميان رشته ای:

  • سخنوری
  • بخش ویژه «سخنی با رئيس جمهور»

 

موضوع جشنواره «پرسش ریاست محترم جمهوری»: «ایران قوی»

  • ایران قوی چه ویژگی هایی دارد ؟
  • نقش شما دانش آموزان در شکل گیری ایران قوی چیست ؟

دانش آموزان عزيز مي توانند با ثبت نام از طريق سامانه همگام در قالب رشته ها و گرايش های مختلف این جشنواره با خلق آثار فرهنگی و هنری به سؤالات رئيس جمهور محترم پاسخ بدهند.

 

جدول شماره 1: فرآيند اجرای بيست و دومين فراخوان ملی پرسش مهر رياست محترم جمهوری (از مرحله مدرسه تا كشوری)

 

مراحل شركت در بيست و دومين دوره فراخوان ملي پرسش مهر

  1. مطالعه دقيق شيوه نامه، چگونگی ثبت نام، ايده پردازی و خلق اثر
  2. ورود به سامانه همگام (دريافت نام كاربری و رمز از مدرسه)
  3. ثبت نام در سامانه همگام (ورود به ماژول جشنواره ها و مسابقات، انتخاب پرسش مهر 22، انتخاب
    گرايش و رشته موردنظر، تکميل فرم ثبت نام)

 

جدول شماره 2: سطوح برگزاری بيست و دومين فراخوان ملي پرسش مهر رياست محترم جمهوری براساس دوره های تحصيلي

 

  • كليه آثار ارسالی به مرحله كشوری از دوره دوم متوسطه خواهد بود.
  • بهترين آثار (دختران و پسران) به ترتيب امتياز، بدون در نظر گرفتن پايه تحصيلي به دبيرخانه كشوری ارسال مي شود.
  • در دوره های تحصيلي ديگر (ابتدايي و متوسطه اول) پس از داوری آثار در سطح منطقه و استان از برگزيدگان هر بخش در همان منطقه يا استان تجليل به عمل مي آيد.

 

جدول شماره 3: فهرست رشته های مسابقات، بر اساس مقاطع تحصيلي / جنسيت و سهميه هر استان برای ارسال به دبيرخانه كشوری (پرسش مهر 22)

ارسال اثر به مرحله کشوری، صرفاً مربوط به «دوره دوم متوسطه» است و جشنواره در سایر دوره ها (دوره ابتدایی و دوره اول متوسطه) در مرحله استانی پایان می پذیرد.

 

بخش «سخنی با رئیس جمهور»:
به منظور ايجاد فضای كنشگری و كشف استعدادها در این بخش، دانش آموزان می توانند سخنان خود با رئيس جمهور محترم را در قالب ويدئوهای 1 تا حداكثر 2 دقيقه ای ضبط و به شناسه ای (آی دی) كه در شبکه شاد معرفی خواهد شد ارسال نمايند.

آثار برگزيده پس از داوری اوليه برای نهاد رئيس جمهوری ارسال خواهد شد و به 22 ويدئوی برتر جوايز نفيسی اهدا خواهد شد.

 

راهنمايان تخصصی دانش آموزان خالق اثر:

در بيست و دومین فراخوان ملی پرسش مهر رياست جمهوری همکاران فرهنگی شاغل در مدارس به عنوان راهنمای تخصصی سطح مدرسه (صفحات 24 تا 26 شیوه نامه شماره 161209 مورخ 1398/09/03) در اجرای کلیه رشته ها و گرایش های فراخوان همکاری خواهند نمود.

لازم است در شناسنامه هر یک از آثار ارسالی به مرحله کشوری نام و نام خانوادگی و شماره پرسنلی مربی و یا همکار فرهنگی که نقش راهنمای تخصصی را در تولید اثر بر عهده داشته است درج گردد.

در سال جاری علاوه بر تجلیل از آثار برگزیده بخش دانش آموزی از راهنمایان تخصصی دانش آموزان در تولید اثر نیز، ضمن اهدای جایزه، تقدیر به عمل خواهد آمد.

 

بخش ويژه:
جايزه ملي دانش آموز شهيد علي لندی

 

شهيد علي لندي، دانش آموز پانزده ساله اي بود كه در واپسین روزهاي تابستان سال 1400 در روزهايي كه عموم دانش آموزان عزیز در تدارک آغاز سال تحصيلي جديد بودند، زماني كه مطلع شد منزل همسايه درگیر آتش سوزی شده است و دو زن ميانسال درگیر آتش شده اند، براي نجات ايشان شجاعانه و فداكارانه دل به آتش زد و متأسفانه خود نیز گرفتارآتش شد و پس از چند روز در بيمارستان به درجه رفيع شهادت نايل آمد.

به تعبير رئيس جمهور محترم، حضرت آيت الله رئيسي: «نام این نوجوان عزیز که دلاورانه و پروانه وار به دل آتش زد تا جان دو انسان را نجات دهد، در شمار قهرمانان ملی این مرز و بوم و در امتداد حسین فهمیده ها و بهنام محمدی ها ،ثبت خواهد شد . داستان ایثار این قهرمان ملی ،باید به زبان هنر و قلم اصحاب فرهنگ و رسانه به گونه ای تاریخی روایت شود تا این نوجوان اسوه ،الهام بخش نسل های آینده فرزندان ایران اسلامی باشد. بی شک هر ایرانی به داشتن چنین فرزندان غیوری به خود می بالد».

از این رو وزارت آموزش و پرورش به منظور زنده نگه داشتن و بزرگداشت ياد این نوجوان فداكار و تقويت و تأكيد بر اهميت جايگاه روحيه شجاعت و دلير مردی و ازخودگذشتگی و فداكاري، بخش ویژه اي را تحت عنوان، «جايزه ملی دانش آموز شهيد علي لندي»، با موضوع: تأثیرفداكاري، ازخود گذشتگی و شجاعت در تحقق ایران قوی به جشنواره اضافه کرده است.

دانش آموزان شركت كننده در فراخوان ملي پرسش مهر مي توانند با ارسال اثر با موضوع جايره ملي آثار خودرا به مدارس ارسال نمايند.

موضوع بخش ويژه:
تأثير فداكاری، ازخودگذشتگي و شجاعت در تحقق ايران قوی

 

رشته های بخش ويژه: جايزه ملي دانش آموز شهيد علي لندی

جدول شماره 4. فهرست رشته های بخش ویژه ،جایزه ملی دانش آموز شهید علی لندی

ارسال اثر به مرحله کشوری، صرفاً مربوط به «دوره دوم متوسطه» است و جشنواره در سایر دوره ها (دوره ابتدایی و دوره اول متوسطه) در مرحله استانی پایان می پذیرد.

ضوابط عمومی:

  • آغاز ثبت نام در فرايند بيست و دومين فراخوان ملي پرسش مهر رياست جمهوري، براي رانش آموزان سراسر كشور از تاريخ 15 آبان ماه 1400 خواهد بود و در صورت عدم آمادگی سيستم «سيدا» يا «سامانه همگام» تاريخ آن از طريق اداره كل فرهنگي هنري، اردوها و فضاهاي پرورشي متعاقباً اعلام خواهد شد.
  • ارزيابي آثار در سه سطح منطقه، استان و كشور انجام مي شود. بر اين اساس كميته داوري استان از هر يك از رشته ها به تعداد آمار مندرج در جدول فوق به كميته اجرايي ستاد مركزي در تاريخ مقرر ارسال نمايند.
  • تعداد آثار دريافتي از استان به دبيرخانه كشوري بر اساس جدول «فهرست رشته هاي مسابقات، براساس مقاطع تحصيلی / جنسيت»، در بخش رانش آموزي از هر دو جدول شماره 3 و 4 حداكثر 134 اثر است و تعداد آثار دريافتي از سطح مدارس و مناطق توسط ستاد استان ها برنامه ريزي و ابلاغ خواهد شد.
  • كليه دانش آموزان، آثار خود را به همراه شناسنامه اثر، از طريقي كه استان اعلام مي نمايد به كميته اجرايي مستقر در منطقه / شهرستان ارسال نمايند. دبيرخانه مستقر در ادارات فرهنگي و هنري ادارات كل آموزش و پرورش استان هاي سراسر كشور، فايل آثار برگزيده را براساس جدول زمانبندي فرآيند و مراحل برگزاري به شکلي كه متعاقباً اعلام خواهد شد به دبيرخانه مستقر در ستاد وزارت متبوع ارسال نمايند.
  • داوري و راستي آزمايي آثار رانش آموزي در دبيرخانه مستقر در يکي از كانون هاي فرهنگي تربيتي استان ها انجام، سپس آثار برگزيده استان از طريق سامانه همگام برابر جدول سهمیه بندي به دبيرخانه كشوري ارسال خواهد شد.
  • كليه آثار برگزيده مرحله كشوري علاوه بر دريافت جوايز ارزشمند و لوح تقدير و گواهي نامه شركت در مسابقه، در نمایشگاه جانبی «كنگره ملی بيست و دومين پرسش مهر رياست محترم جمهوري» به نمايش گذاشته خواهد شد.
  • آثار مربوط به هنرهاي تجسمي، صرفاً از طريق تصوير اثر داوري خواهد شد و نيازي به ارائه اصل اثر نيست. در صورت نياز هيأت داوران، شركت كننده بايد اصل اثر را ارائه نمايد.
  • به غير از رشته هاي فيلم کوتاه و سرود همگاني ساير رشته هاي مسابقات، انفرادي است. در رشته فيلم كوتاه، جوايز و تقديرنامه صرفاً به كارگردان گروه اهدا خواهد شد.
  • فرم های داوری و شناسنامه آثار به استناد شیوه نامه مسابقات و جشنواره های فرهنگی هنری به شماره: 500/10930 مورخ: 1397/01/29 مندرج در کتاب «راهکارنامه» است. در رشته های جدید فرم های داوری متعاقباً در اختیار استان ها قرار می گیرد.
  • در صورت استفاده از آثار هنري ديگران رعايت حقوق مادي و معنوي صاحب اثر و تصوير مجوز كتبي اثر ضرورت دارد. در ضمن مسئوليت آن با شخص خاطي خواهد بود.
  • به تشخيص هيأت داوران و دبير جشنواره شركت كنندگان در صورت نياز به اصل اثر يا اجراي حضوري، آمادگي ارسال آثار يا حضور جهت اجرا را داشته باشند.

تذكر مهم: تأكيد می شود هيأت محترم داوران استانی، قبل از داوري، نسبت به احراز اصالت آثار خلق شده توسط دانش آموزان اطمينان حاصل كنند و دبيرخانه استان با تأييد نهايی، آثار برگزيده را به دبيرخانه كشوري ارسال نمايد. بديهی است مسئوليت و عواقب ناشی از كپی برداري احتمالی آثار، بر عهده استان است.

  • شايسته است استان ها نسبت به تهيه پوستر وزارتي فراخوان بيست و دومين دوره مسابقات پرستش مهر، اقدام و به منظور اطلاع رساني، ضمن هماهنگي با رسانه ملي و ساير رسانه هاي استاني، نسبت به انعکاس موضوع از طريق رسانه هاي ارتباط جمعي اقدام نمايند.

 

ضوابط اختصاصی:

  1. كليه آثار ارسالي بايد مربوط به موضوع فراخوان (ايران قوي) باشد و از ارسال خارج موضوع خودداري شود.
  2. با توجه به احتمال برگزاري جشنواره كشوري به شکل حضوري لازم است تمهيد مقدمات لازم براي دريافت اصل اثر در زمان مناسب انديشيده شود.
  3. تصوير آثار برگزيده تجسمي (پوستر، تصوير سازي، طراحي، نقاشي، عکس و خوشنويسي) و همچنين صفحه اول وب نوشت به صورت عکس يا اسکن به تفکيک با وضوح حداقل 300dpi و با فرمت jpg در سامانه همگام بارگزاري شود.
  4. آثار، در اندازه هاي ذيل خلق و ارسال شود:
    (نقاشی و رنگ روغن حداقل یک ضلع 50 و حداکثر 150 سانتی متر)، (پوستر 50×70 سانتی متر)، (تصویر سازی حداقل یک ضلع 30 سانتی متر)، (طراحی و آبرنگ حداقل یک ضلع 30 سانتی متر)، (عکاسی حداکثر 5 اثر و حداقل 3 اثر).
    در رشته های عکاسی و پوستر باید فایل اصلی اثر ارسال شود و از عکاسی از روی نسخه چاپی اجتناب گردد. فرمت کلیه آثار باید jpg و با رزولوشن 300dpi باشد.
    آثار بی کیفیت و کپی شده از دور جشنواره حذف خواهند شد.
  5. فايل فيلم كوتاه (مستند، داستاني و پويا نمايي) با كيفيت مناسب و در قالب mpeg ارسال شود.
  6. كاربرگ مشخصات فيلم كوتاه بر اساس قالب تشريح شده در شيوه نامه مسابقات فرهنگي و هنري دانش آموزان در پوشه صاحب اثر ذخيره شود.
    عنوان فيلم / گرايش فيلم (مستند، داستاني و پويا نمايي، نماهنگ) / نام و تحصيلات كارگردان / جنسيت / مدت زمان فيلم / نام استان، شهرستان، منطقه و ناحيه و نوع آموزشگاه (عادي، غيردولتي، شبانه روزي، شاهد، هيأت امنايي، نمونه دولتي، استعدادهاي درخشان، استثنايي، عشايري و…) / سال تحصيلي / دوره تحصيلي (متوسطه دوم، هنرستان فني-حرفه اي، كاردانش، نظري و همچنين نام مربي يا راهنماي تخصصي…).
    تذكر: به همراه فيلم دانش آموزان دو قطعه عکس از پشت صحنه فيلم، تصوير كارت رانش آموزي به همراه كاربرگ ويژه درج مشخصات عوامل فيلم ارسال شود.
  7. آثار شعر و داستان نيازي به نسخه كاغذي ندارد و تنها، فايل pdf و word اثر به همراه فرم مشخصات صاحب اثر ارسال شود.
  8. در مسابقه وب نوشت، ضمن درج دقيق نشاني الکترونيکي در فايل word، در پوشه مربوط ذخيره و ارسال شود. در اين بخش از هر استان تعداد 4 اثر از هر جنسيت بدون در نظر گرفتن پايه تحصيلي دريافت خواهد شد. ارسال تصوير كارت رانش آموزي نيز الزامي است.
  9. آثار سخنوري دانش آموزان در مقطع متوسطه اول حداكثر بين 3 تا 5 دقيقه و در مقطع متوسطه دوم حداكثر بين 5 تا 7 دقيقه ضبط شود و فايل word سخنراني همراه با فايل تصويري با كيفيت ارسال گردد. در اين بخش هيچ نوع فايل كاغذي دريافت نخواهد شد.
  10. در بخش سخنوري به اين نکات دقت شود: سخنراني در راستاي موضوع باشد. وضوح كلمات و گفتار، مقدمه و جمع بندي مناسب، پرهيز از اغراق و تقليد در بيان و لحن، استدلال و تفکر در سخنراني و رعايت زمان بندي مد نظر قرار گيرد.
  11. مدارس خارج از كشور نيز همانند ساير استان ها نسبت به تفليك آثار اقدام و آثار را برابر سهميه در جدول اعلام شده (كليه مدارس به مثابه يك استان) به دبيرخانه كشوري تحويل نمايند.

 

جدول شماره 5: جدول زمان بندی ارسال آثار دانش آموزی پرسش مهر 22

 

شیوه ارسال اثر:

  • ارسال نسخه كاغذي براي هيچ يك از رشته ها در بخش هاي مختلف نياز نيست و تنها فايل آثار به همراه مستندات خواسته شده در جدول شماره 6 ارسال شود.
  • براي ارسال آثار، ابتدا در روي ميز كار رايانه خود (صفحه دسکتاپ) يك پوشه جديد (newfolder) ايجاد كنيد. پوشه را تغيير نام داده و با نام خانوادگي خود،رشته هنري، نام شهر و استان ذخيره كنيد (مانند زهيري، خوشنويسي، خرمشهر، خوزستان).
  • كليه موارد مورد نياز (تصوير اصل اثر، شناسنامه اثر و …) را با مشخصات گفته شده در جدول شماره 6 در پوشه ذخيره نماييد .
  • پوشه حاوي موارد گفته شده را با نرم افزارهاي فشرده ساز به صورت فشرده در آوريد (فرمت zip) سپس فايل (zip) فشرده شده را ارسال نماييد.
  • قبل از ارسال اثر دقت كنيد كه تمام محتويات مورد نياز برابر جدول شماره 6 درون پوشه قرار گرفته باشد.

 

جدول شماره 6: نمايه خلاصه موارد مورد نياز برای تحويل آثار به دبيرخانه كشوری

 

درباره ی مدیر کل

مطلب پیشنهادی

آموزش ثبت نام و بارگذاری اثر در سایت پویش مهر pouyeshemehr.ir

آموزش ثبت نام و بارگذاری اثر در سایت پویش مهر pouyeshemehr.ir 🎥 ویدئو آموزشی ثبت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *