همخوانی و سرود گروهی:
به طور کلی هر نوع همخوانی، با ریتم و آهنگ را می توان سرود نامید، به بیانی دیگر سرود نوعی آواز جمعی با يا بدون تكخوان و همراهی موسيقی است.
انسان احساساتش را با صداها و واژه ها بیان می کند و به سبب توانایی های بی همتای صدای انسان، در بسیاری از کشور ها، سرود و نغمه های گروهی جز جدایی ناپذیر فرهنگ و هنر آن سرزمین بوده است. در سرود، در قیاس با گفتار، گستره ی پهناور تری از زیر و بم و حجم صوتی را به کار گرفته می شود، تأثیری که سرود و نغمه های گروهی در انتقال مفاهیم دارد بیبدیل است و همین مهم سبب می شود که سرود همچنان علیرغم رشد رسانه ها و قالب های موسیقایی جدید جایگاهی ارزشمند خود را حفظ کند. سرود می تواند واژه ها را به یادماندنی تر و تأثیر حسی آن ها را اعتلا بخشد.
شرایط و ضوابط:
- اعضای گروه سرود، حداکثر بیست نفر باشد (سه نفر شامل مربی فنی، مربی پرورشی و مدیر مدرسه گروه را همراهی می نماید).
- اجرای دو سرود در تمامی مراحل مسابقات الزامی است.
- در فعالیت سرود دختران، اجرای تک خوانی ممنوع است.
- سرود محلی یا مقامی به سرودی گفته می شود که دارای «زبان و گویش محلی» و «فواصل ملودیک» و «ریتم های اصیل آن مناطق» و «سازهای محلی و خاص آن مناطق» باشند. (جهت آراستگی گروه ها به لباس های زیبای محلی در بند 7 نمون برگ داوری سرود محلی، امتیازی در نظر گرفته شده است) به تبع، بقیه آثار در بخش سرودهای تلفیقی ارزیابی خواهند شد.
- همکاری آقایان به عنوان مربی فنی، رهبر گروه، مشاور، ناظر سرود و… با مدارس دخترانه اکیداً ممنوع است.
- به کارگیری نیروهای آزاد و غیرسازمانی در فعالیت سرود مدارس، بدون اخذ مجوز قانونی ممنوع می باشد.
- لازم است در اشعار سرودهای محلی، تلفیقی، بومی و مقامی به مسائل فرهنگی، تاریخی، حماسی، آداب، سنن، مشاهیر و مفاخر منطقه پرداخته شود و از پخش و اجرای سروده ها و ترانه های عاشقانه و عارفانه و تک ترانه های پاپ نامتناسب با سن دانش آموز، پرهیز شود.
- دو سرود هر گروه، می باید در یک سبک (تلفیقی یا محلی) قرار بگیرد.
نمونه اثر:
ملاک های داوری:
دانلود نمون برگ داوری
فرم ها و مستندات:
دانلود فرم ها و نمون برگ ها
منابع:
- سایت های معتبر اینترنتی
- شیوه نامه مسابقات فرهنگی و هنری دانش آموزان سراسر کشور